Welkom

Welkom

Op 22 mei 2021 werd ik eigenaar van de Raccoon.

Raccoon is een Westerly Nomad kimkieler uit 1968, ontworpen door Denis Rayner, een Britse oorlogsheld.

Daarvoor zeilde ik al decennia in diverse huurboten op de Waddenzee. Platbodems en later steeds kleinere bootjes, Drascombes en een keer een Cape Cutter.

Tijdens die zeiltocht, met de Cape Cutter … van Lauwersoog naar De Hon, de Oostpunt van Ameland, en weer terug, samen met mijn vriendin RenĂ©e, heb ik toen besloten op zoek te gaan naar een eigen kieltje. Kruiphoogte vond ik maar zo-zo, al hield ik van kleine bootjes. Droogvallend was een must. Een Centaur voelde voor mij te groot.

En van het moment dat ik voet zette aan boord van dit scheepje was ik, helaas voor mijn portemonnee, verkocht.Op deze blog wil ik zo veel mogelijk zeil- en klusverhalen met u delen, over de avonturen die ik heb beleefd en hoop nog te mogen beleven, met zo veel mogelijk vrienden en familie, op de Westerly Nomad “Raccoon”.”Een klein, eigenwijs waddenbootje met veel karakter”, noemde een kenner mijn Raccoon, en dat was het moment waarop ik besloot haar te kopen.

Op deze blog wil ik zo veel mogelijk zeil- en klusverhalen met u delen, over de avonturen die ik heb beleefd en hoop nog te mogen beleven, met zo veel mogelijk vrienden en familie, op de Westerly Nomad “Raccoon”.


One Reply to “Welkom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *